Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ετήσιες Εκδηλώσεις

Ετήσιες Εκδηλώσεις

 ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Παραμονή των φώτων και μετά το πέρας του εσπερινού ομάδες των παιδιών του συλλόγου μας κρατώντας στα χέρια σταυρούς και εικόνες της βαπτίσεως κυρίως τραγουδούν τα κάλαντα στις γειτονίες του χωριού. Πρόκειται για ένα έθιμο που συνηθιζόταν στο χωριό μας και ο πολιτιστικός σύλλογος σε μια ...

προσπάθεια να ξυπνήσει τις αναμνήσεις των κατοίκων το αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία εδώ και μερικά χρόνια.

  

 ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις της αποκριάς ξεκινούν την τσικνοπέμπτη που διοργανώνεται  μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική κυρίως με μπάντες χάλκινων πνευστών  και «τσικνίζουμε» με σουβλάκια και άλλα εδέσματα γύρω από φωτιές, συνεχίζονται με το παιδικό μασκέ πάρτυ για τα παιδιά την Κυριακή της αποκριάς και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με την παραδοσιακή φασολάδα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα καθώς και με το γαϊτανάκι που χορεύεται από τα παιδία του συλλόγου και στη συνέχεις απ’ όλο τον κόσμο.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κάθε χρονο την Πρωτομαγιά που τυγχάνει και η παραμονή της εορτής(ανοικομηδη του λειψάνου) του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου διοργανώνεται το παραδοσιακό κουρμπάνι στον προαύλιο χώρο της πρώτης και ανακαινισμένης πλέον εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου. Εκεί μετά το πέρας του εσπερινού ξεκινούν οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν όλα τα τμήματα του συλλόγου μας και διανέμεται στον κόσμο φαγητό και παραδοσιακές πίτες φτιαγμένες με μεράκι από τις γυναίκας του χωριού. Η βραδιά συνεχίζεται με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο. Την επόμενη μέρα και ανήμερα της εορτής του πολιούχου γίνεται η περιφορά της εικόνας από τα παιδία του συλλόγου ενδεδυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά του τόπου μας.


ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΙΑ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΤΖΙΑΝΟΥΛΗ)

Είναι οι τριήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία του χωριού παρουσία όλων των τοπικών αρχών.

Είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί και γίνονται προς τιμήν της χρυσής παραολυμπιονίκης μας Δέσποινας Μπαντζιανούλη η οποία στην παραολυμπιάδα της Κοπεγχάγης το 1997 πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. και το αργυρό στα 200μ.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές βραδιές με τα τμήματα του συλλόγου μας αλλά και με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα καθώς και διάφορες παιδικές δραστηριότητες.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Στο τέλος κάθε χρονιάς ο πολιτιστικός Χάλκης θέλοντας να ευχαριστήσει τα μέλη του για την στήριξη που του προσφέρουν διοργανώνει μια γιορτή στο κτίριο του συλλόγου με λαϊκή ορχήστρα, ψήνοντας σουβλάκια και προσφέροντας άφθονο κρασί από παραγωγούς του χωριού μας.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

 

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνεται φιλανθρωπικό bazaar τα έσοδα του οποίου προσφέρονται σε ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Τα πράγματα που πωλούνται είναι πράγματα που φτιάχνουν τα παιδιά του συλλόγου με πολλή όρεξη και αγάπη, στο τμήμα χειροτεχνίας.