Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Βιογραφικο Μπατζιανουλη Δεσποινα

Βιογραφικο Μπατζιανουλη Δεσποινα

Η Μπατζιανούλη Δέσποινα γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας στις 15 Δεκεμβρίου 1975 όπου και διαμένει και σήμερα. Από το 1981 μεχρι το 1986 φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Χάλκης ενώ Γυμνάσιο και Λύκειο πήγε στο σχολείο του Πλατυκάμπου. Το 1994 αποφοίτησε από τον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρονικής Τυπογραφίας. Παρά το πρόβλημα βαρηκοΐας που έχει και με μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη  από την οικογένειά της καταφερε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και να αναπτύξει σε ικανοποιητικό επίπεδο την προφορική ομιλία. Ιδιαίτερα δραστήριο άτομο, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της χορευτικής ομάδας του Πολιτιστικού συλλόγου Χάλκης και παράλληλα ασχολήθηκε με την μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο και υπήρξε μέλος του Σωματείου Ε.Α.Λ. Πήγασσος Λάρισας. Η αθλητική της δραστηριότητα σε αγώνες  ξεκίνησε  το 1991 όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στους Πανελλήνιους αγώνες κορασίδων με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4x400μ. Η πορεία της από κει και πέρα εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς το 1992 τερμάτισε πρώτη με την ομάδα σκυταλοδρομίας στους πανελλήνιους αγώνες κορασίδων και δεύτερη στους πανελλήνιους αγώνες νεανίδων. Το 1993 τερματίζει για άλλη μια φορά δεύτερη στους πανελλήνιους αγώνες νεανίδων ενώ το 1994 τερματίζει πρώτη στους πανελλήνιους αγώνες νεανίδων στα 400μ.

Η συμμετοχή της στην εθνική ομάδα Ελλάδος της χαρίζει ένα χάλκινο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες εφήβων στα 400μ  και ένα αργυρό με την εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4x400.

Το απόγειο της καριέρας της έρχεται το 1997 καθώς στους Παραολυμπιακούς αγώνες στην Κοπεγχάγη της Δανίας κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 400μ με χρόνο 56.06 και το αργυρό στα 200μ. με χρόνο 26.06.

Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει τον ενεργό αθλητισμό, είναι μητέρα δυο κοριτσιών και μέτρα 15 χρόνια υπηρεσίας στα    ΕΛΤΑ Λάρισας.